Remontti

Remontti

Työväentalo löysi uuden omistajan syksyllä 2014. Veijo Kallioinen osti suuren, kunnostusta kaipaavan kiinteistön ja otti haasteen vastaan. Kun Karkkilan työväenyhdistys luopui historiallisesta talostaan, pääsi se ansitsemaansa perinpohjaiseen remonttiin. Uudistuneen talon avajaisia vietettiin 27.8 2015, kahdeksen kuukautta kestäneen saneeraustyön jälkeen.

Tutustuessaan taloon ensimmäistä kertaa Veijo Kallionen kiinnostui oitis talon upeasta arkkitehtuurista. Juhlasalin kaareva katto, jyhkeä tiilinen julkisivu ja puolipyöreä terassi ilta-auringon suuntaan eivät jättäneet kylmäksi - talossa oli aistittavissa aivan erityinen henki. Toisin kuin moni historiallinen merkkirakennus tämän päivän Suomessa, talo oli myös ollut lämmitettynä ja käytössä kaiken aikaa. Tarkemmin katsottuna paljon vanhaa oli säilynyt - rapistuneista tiloista huolimatta potentiaalia olisi!

Talon hankittuaan Kallioinen teetti heti suunnitelman talon uudeksi ilmeeksi, ja tekniset ratkaisut hän suunnitteli oman kokeneen tiiminsä kanssa. Yhteistuumin päädyttiin säästämään kaikki hyvä vanha ja purkamaan kaikki ylimääräiset ja rikkinäiset rakenteet. Alettiin toteuttaa pintaremonttia uuden, historialliset aikakaudet huomioonottavan suunnitelman mukaan. . Kaikkiin sisätiloihin tehtiin täydellinen pintaremontti, sähkötyöt tehtiin ja wc-tilat sekä sauna uudistettiin. Ravintolankin Kallioinen päätti tehdä talon hengen mukaiseksi, "työväentalon kansanravintolaksi", vaikka toimintaa operoikin vuokralla oleva ravintoloitsija.

Myös talon ulkopuoli koki kohennuksen. Toteutettiin kattoremontti ja ikkunanpokien maalaus. Terassin kanssa tehtiin valtava työ, kun sen betoniset tukipilarit valettiin uudelleen ja koko rakenne vahvistettiin. Rakennettiin uusi roskakatos ja kivettiin pihaa. Puskia ja huonoja puita kaadettiin, jotta kauan kaivattua, harvinaista jokimaisemaa saatiin hieman esiin. Kun vielä sokkeli maalattiin tummaksi, kaikkien ulko-ovien väri yhtenäistettiin, sekä kyltit ja valaistukset pelkistettiin, oli 80-vuotias talo kuin uudesti syntynyt.

Työtä tehtiin valtavat määrät, pinta-alaakin kun riitti. Kokemusta riitti myös, Kallioinen Yhtiöt kun on toteuttanut yhden jos toisenkin kiinteistön saneerauksen. Työ on toteutettu pääosin karkkilalaisten yritysten toimin. Tavoite oli koko ajan kirkkaana: talo, joka palvelee nykyaikaista asiakasta, joka ymmärtää historiaa. Ratkaisuissa pidettiin tekniikan lisäksi mielessä talon oma luonne, funktionalismi ja juhlahetkien taianomainen tunnelma. Ilman Veijo Kallioisen ja hänen tiiminsä kokemusta, päättäväisyyttä ja näkemystä tämä merkkirakennus tuskin olisi täydessä loistossaan.

Yhteystiedot

Veijo Kallioinen
kiinteistön omistaja
puh: 0400 481 075
veijo.kallioinen@kallionenyhtiot.com

Lea Ala-Mononen
markkinointi
puh: 0400 440 265
lea.alamononen@gmail.com

remontti

Karkkilan Työväentalon uuden ilmeen avajaiset 27.8.2015.
vas: Lea Ala-Mononen, Veijo Kallioinen, Elina Ala-Mononen, Tani Muhonen
kuva: Henna Mitrunen