Historia

Historia

1935-2015

Vuonna 1932 alkoivat Karkkilan uuden työväentalon rakennustyöt palaneen tai poltetun Tarmon työväentalon tilalle - tiilitaloon päädyttiin paloturvallisuuden vuoksi. Suunnittelusta vastasi osuusliikkeiden piirustuskonttori, ja talo tehtiin suurelta osin talkoilla. Avajaisia vietettiin 2. - 3. 11.1935. Talo toimi työväenjärjestojen keskuspaikkana. Lisäksi kuorot, soittokunta, työväennäyttämö, ay-toiminta ja urheilijat käyttivät taloa.

Lue lisää

Remontti

Työväentalo löysi uuden omistajan syksyllä 2014. Veijo Kallioinen osti suuren, kunnostusta kaipaavan kiinteistön ja otti haasteen vastaan. Kun Karkkilan työväenyhdistys luopui historiallisesta talostaan, pääsi se ansitsemaansa perinpohjaiseen remonttiin. Uudistuneen talon avajaisia vietettiin 27.8 2015, kahdeksen kuukautta kestäneen saneeraustyön jälkeen.

Lue lisää

Suunnittelu

Työväentalon uuden ilmeen ovat suunnitelleet muotoilijat Elina Ala-Mononen ja Tani Muhonen. Työ kunnioittaa historiaa, korostaa funkkisrakennuksen ylväyttä ja viisikymmentäluvulla lisättyjen elementtien juhlavuutta. Talon konsepti on päivitetty nykyaikaisen asiakkaan tarpeisiin. Eri tiloilla on omat identiteetit, mutta ne muodostavat yhdessä sulavan ja tyylikkään kokonaistaideteoksen - kodikkaan aikamatkan menneen ajan loistoon!

Lue lisää